Kyckling i vitlök

Kyckling i vitlök
Foto: TV4

Detta är rätten för vitlöksälskaren! Två hela vitlökar går åt för att smaksätta kycklingen. Ris eller potatis är gott till, liksom vitt bröd.

10 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling (ca 1,2 kg)
  • 2 hela vitlökar
  • 1 lagerblad
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • olivolja

Till servering:

  • champinjoner
  • blandad sallat
  • vitt bröd
  • kokt potatis eller ris

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 8-10 delar. Värm upp oljan och bryn bitarna i en gryta, tillsätt lagerblad.
  2. Dela de hela vitlökarna i klyftor, men skala dem inte. Lägg dem i grytan med kycklingen. Stek alla ingredienser ordentligt.
  3. Sänk värmen. Tillsätt det vita vinet, lägg lock på grytan och sjud i 35 minuter på svag värme. Ta sedan bort locket och koka 10 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept