Kyckling i stark sås

Kyckling i stark sås
Foto: TV4

Kycklingfilé och grönsaker går lätt och snabbt att laga till. Använd en wok eller en stor stekpanna. Frysta wokgrönsaker går förstås också bra att använda. Här kryddar vi med het indonesisk sambal, soja och sherry. Kokt ris eller nudlar smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 äggvita
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1 liten purjolök
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl neutral olja
  • kokt ris eller nudlar
  • Woksås:
  • 1,5 dl torr sherry eller torrt vitt vin
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1 dl hönsbljong av tärning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i drygt centimeterstora bitar. Rör ihop äggvitan med 1/2 tsk salt och 1/2 msk majsstärkelse. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Skär bort det gröna på purjon, klyv det vita på längden och skölj. Skär sedan centimetertjockt tvärs över. Skala och finhacka vitlöken. Skär paprikan i bitar dubbelt så stora som kycklingen. Rensa och skiva svampen.
  2. Hetta upp oljan. Lägg i kycklingen. Stek den i 2 minuter. Rör om så att inte kycklingbitarna fastnar i varandra. Tillsätt purjo, paprika och vitlök. Stek ytterligare 2 minuter.
  3. Lägg i svampen och fräs 1 minut. Blanda samman 1 msk majsstärkelse, sherry, hönsbuljong, soja och sambal oelek till en woksås. Häll till sist över woksåsen och rör om tills den tjocknar. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept