Kyckling i pepparrotssås

Kyckling i pepparrotssås
Foto: TV4

Förr användes pepparrot för att maten skulle hålla sig fräsch längre. Numera använder vi den goda roten som smaksättare. Servera gärna kokt, oskalad potatis till, för den rätta rustika looken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,4 kg kycklingdelar med ben
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • ca 7,5 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 liten gul lök, i klyftor
  • 1 stor morot, i bitar

Sås:

  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • ca 3 dl silat kokspad
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • riven pepparrot
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta. Smula över buljongtärningarna, slå på vatten så det knappt täcker och tillsätt lagerblad, lök och morot. Koka klart sakta under lock ca 35-40 minuter.
  2. Sila från buljongen och ta bort skinnet från kycklingen.
  3. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med buljong och grädde och krydda med salt och peppar. Koka 10 minuter. Ta såsen av värmen och rör ner pepparrot efter smak. Slå såsen över kycklingen och strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept