Kyckling i murkelsås

Kyckling i murkelsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4-6 stora kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 5 cl sherry
  • 2 tsk dragon

Sås:

  • 1 burk murklor ca 200 g, grovt hackade
  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • silad sky
  • salt och peppar
  • sherry
  • 2-3 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingdelarna och bryn dem väl runtom i en panna med matfett. Lägg över i ugnsform eller långpanna. Slå på sherry och buljong. Strö på dragon.
  2. Täck formen med folie. Stek klart mitt i ugnen ca 40 min. Ta bort folien de sista 10 minuterna. Sila skyn.
  3. Fräs murklorna med lite matfett i en panna.
  4. Fräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med sky och grädde och krydda. Smaka av med sherry. Lägg i murklorna och låt såsen småkoka 10 min.
  5. Slå såsen över kycklingen och servera med kokt ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept