Kyckling i indisk gräddsås

Kyckling i indisk gräddsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling i indisk gräddsås

9 ingredienser

Namnet på den här rätten, murgh makhani, betyder sammetskyckling. Laga den här rätten av färdiggrillad kyckling eller om du har tandoorikyckling över. Kokt ris smakar gott till.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling, färdiglagad
  • 3 msk matolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 145 g tomatpuré [1 tub]
  • 50 g pistagenötter
  • 50 g sötmandel
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tomatpasta: Skala pistagemandeln och krossa eller hacka både den och sötmandeln grovt. Smält smör, blanda i tomatpuré och låt blandningen koka ihop 5-6 minuter under omrörning. Blanda i sötmandel och pistaschmandel.
  2. Befria kycklingbitarna från ben. Skär i mindre bitar.Värm oljan i en stekpanna. Sätt till 4 msk tomatpasta, grädde och vatten. Koka ihop 2-3 minuter.
  3. Lägg i kycklingen och låt puttra sakta ca 5 minuter eller tills kycklingen är genomvarm. Krydda med salt. Garnera med hackad färsk koriander. Servera med ris.
  4. Tips: Tomatpastan håller flera veckor i kylskåp i burk med lock.