Kyckling i grönpepparsås

Kyckling i grönpepparsås
Foto: TV4

Vill du ha riktigt mört kycklingkött? Använd kyckling med ben och koka den! Såväl hel styckad kyckling som kycklingklubbor passar till rätten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,4 kg kyckling med ben, i delar
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 7,5 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, i bitar
  • 1 liten gul lök, i klyftor

Sås:

  • 2 msk grönpeppar i vinäger
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • salt
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 2 dl silat kokspad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten i en gryta. Lägg ner kycklingdelarna och koka under lock med lagerblad, morot och lök, det tar ca 35-40 minuter.
  2. Ta upp köttet, sila buljongen och ta bort skinnet från kycklingen.
  3. Fräs grönpeppar med smöret i en kastrull, pudra över mjölet, tillsätt senap och späd med silat kokspad och grädde. Smaka av med salt. Koka 10 minuter. Rör ned dill och slå såsen över köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept