Kyckling i grillat bröd

Kyckling i grillat bröd
Foto: TV4

Har du en liten kycklingrest är det perfekt att göra en sådan här macka. Se receptet som ett förslag. Ingredienser kan bytas ut eller läggas till efter tycke och smak. Mackan passar som lunch, kvällsrätt eller varför inte som nattmacka?

2 mars 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 0,25 baguette
  • 100 g grillad kyckling
  • 0,5 avokado
  • 4 baconskivor
  • 4 cocktailtomater
  • 0,25 gul lök
  • 3 färska champinjoner
  • några gröna sallatsblad
  • färska örter
  • salt och malen vitpeppar
  • några droppar olivolja

Gör så här

  1. Stek baconskivorna och låt den rinna av på hushållspapper. borsta av champinjonerna, skär dem i klyftor och stek dem. Dela avokadon, ta ut kärnan och skiva hälften. Skala och skiva löken tunt. Skölj sallatsbladen.
  2. Skär baguetten i halvor. Stek, grilla eller rosta brödet. Lägg det på en tallrik. Fördela kyckling, avokadoskivor, bacon, lök och champinjoner ovanpå. Dekorera med tomater och färska örter. Strö över salt och peppar och droppa över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept