Kyckling i fruktig marinad

20 m + 1 h
4
20 m + 1 h
4

Du behöver

  • 500 g lårfile

Marinad

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk rostade jordnötter, hackade
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk tamarind
  • 1 msk balsamico
  • paprikapulver, efter smak
  • cayennepeppar, efter smak
  • korianderpulver, efter smak
  • torkad persilja, efter smak
  • 1 lagerblad, väl krossat
  • gurkmeja
  • spiskummin
  • peppar
  • färsk koriander
  • färsk persilja
  • 0,5 Lime
  • 1-2 msk apelsin, saften
  • 1 tsk sirap
  • 1 cm ingefära, hackad
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • lite färsk chili (kan uteslutas)
  • 1-2 msk mangopuré, helst hemmagjord

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär upp kycklingen i bitar och lägg ner i en påse. Häll över marinaden i påsen. Försök ta bort så mycket luft du kan, knyt ihop påsen ordentligt och lägg i kylskåpet över natten allra helst. Har du inte tid med det, går det bra med en timme eller så.
  3. Stek kycklingen i rapsolja och sesamolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept