Kyckling i buljong med svamp och ärter

Kyckling i buljong med svamp och ärter
Foto: TV4

Mat i buljong är toppen! Kyckling i buljong tillhör det bästa, den blir otroligt saftig och god.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor, färsk kyckling
  • 1-1,5 liter hönsbuljong
  • 100 g sockerärter
  • 3 dl blandad svamp
  • 7 skalade mandelpotatisar

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en kastrull, lagom stor så att kycklingen precis täcker bottnen. Häll i så mycket buljong att den precis täcker kycklingen och ta upp den.
  2. Koka upp buljongen och lägg i kycklingen igen. Låt sjuda på svag värme ca 45 minuter, skumma. De sista 10 minuterna får svamp och potatis koka med och sockerärterna får sjuda med de sista 2 minuterna.
  3. Ta upp och stycka kycklingen i två lår-, två ben- och fyra bröstbitar. Lägg två kycklingbitar per person på tallrik och servera med svamp, sockerärter och potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept