Den här läckra rätten serveras i Kina ofta som en del i en större måltid eller som en förrätt. Det är lite pyssel att förbereda men går snabbt att laga kyckling dim sum. Dim sum- plattor kallas ibland även för gyoza.
Dippsås: Finhacka purjolök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skär chilin i tunna ringar. Blanda samman socker, vinäger och den utrörda maizenan. Koka upp med purjolök, ingefära och vitlök. Sila av, salta och rör ner chilin. Låt svalna och plocka ner myntablad i såsen.
Fyllning: Se till att kycklingen är ordentligt kylskåpskall. Skär kycklingen i mindre bitar och strö salt över. Skiva vitlöken tunt. Banka citrongräset med baksidan av kniven och skär 1 cm av den nedre delen väldigt smått. Blanda samman vitlök, citrongräs, sesamolja och sambal oelek med kycklingköttet i en matberedare, mixa med korta intervaller samman till en färs. Lägg ner purjolök och räkor och mixa kvickt ihop med kycklingen.
Lägg ut en del av dim sum-plattorna och dela upp färsen i mitten på arken. De torkar snabbt, så lägg ut en del i taget och förvara resterande övertäckta så att de inte torkar. Pensla med vatten eller spraya med en blomspruta på arken. Nyp ihop degen runt kycklingen på 5 ställen, så att det liknar en stjärna. Ångkoka knytena i 8 minuter. Servera genast med dippsåsen.