Kyckling Bonne Femme

Kyckling Bonne Femme
Foto: TV4

En klassisk fransk kycklingrätt som du med fördel koka klar i förväg och bara värmer när den ska serveras.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och svartpeppar
  • 200 g rökt fläsk, tärnat
  • 10 schalottenlökar
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1 liten burk syltlök
  • 100 g små champinjoner

Sås:

  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn kycklingdelarna, lägg dem i en stekgryta. Tärna fläsket och skala löken. Bryn lök och fläsk i en panna. Lägg över det i grytan.
  2. Slå vinet i stekpannan, koka ihop. Fräs smör och mjöl i en kastrull, sila ner skyn från stekpannan. Späd med buljongen, koka ihop och slå i grytan.
  3. Koka sakta under lock ca 40 minuter, tills kycklingen är mör. Vänd ner ärter, syltlök och svamp när grytan är nästan klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept