I samarbete med ViktVäktarna

Kvargscones

25 m
16 bitar
Kvargscones med rågkross
Foto: ViktVäktarna


Härligt mättande scones gjorda på kvarg och där mjölet är utbytt mot gryn och krossade sädeskärnor.

SmartPoints per portion: 3

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
25 m
16 bitar

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 2 dl mannagryn
  • 5 tsk bakpulver
  • 200 g naturell kvarg, 1%
  • 2 dl naturell yoghurt, 0,5%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda samman havregryn, rågkross, vetekross, mannagryn och bakpulver.
  3. Tillsätt kvarg och yoghurt och rör ihop. Det blir en ganska lös deg.
  4. Forma degen till 4 runda kakor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Skär ett kors i varje kaka så att det blir fyra bitar. Grädda i ugn ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna