0,5 kg körsbärstomater alla färger (eller plommontomater)
färsk koriander
1 gul lök (liten)
1 limefrukt
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 förp fetaost
salt
peppar
Mangosalsa
1 mango
1 melon (välj din favorit, dock ej vattenmelon)
0,5 ananas
2 limefrukter, saft och skal
ca 1 msk olivolja
0,5 chilifrukt
färsk koriander
Gör så här
Putsa lammribsen och ta bort hinnan, tar du bort för mycket av fettet tappar du saftigheten på köttet.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål, kom ihåg att kärna ur chilin om du vill ha köttet lite mindre starkt. Vänta med vitlök och salt/peppar till du blandat allt annat. Börja med saltet därefter vitlöken. Peppar tar du på när köttet är klart.
Lägg lammet på en stor plåt/bricka och massera in marinaden i köttet. Linda in allt i plastfolie och lägg det i kylskåpet medan du tänder grillen.
Lammet skall nu grillas low and slow indirekt (ej direkt över glöden, utan så långt bort i grillen det går). Temperaturen får ej överstiga 150 grader (min rekommendation är runt 130 grader). Denna teknik fungerar endast på grillar med lock. Lägg på köttet och ha koll på temperaturen. Titta till det med jämna mellanrum och vänd lite då och då för att få fin färg på båda sidorna, efter 2 timmar kan du även lägga på mer marinad om det finns lite kvar. Efter ca 3,5 timme bör köttet vara färdigt.
Tomatsallad
Detta är ingen vetenskap; skär tomaterna i grova bitar, hacka lök, koriander och vänd ner i en skål. I med olja, balsamico och osten, salta och peppra efter smak. Färdigt.
Mangosalsa
Tärna alla frukterna lika. Hacka chilin (ta ur kärnorna för mindre styrka).
Blanda i en skål, riv limeskalen över och pressa därefter i saften från limen. I med koriander och lite salt.
Servering
Grilla citronhalvor och pressa över köttet. Toppa med lite flingsalt.