Smöra och bröa två formar 11 cm och 18 cm i diameter.
Grädda den lilla formen mitt i ugnen i 20 minuter och den stora formen 25-30 minuter.
Färskostfyllning
Vispa färskost och florsocker krämigt.
Mosa hallonen och häll av saften, saften ska inte vara med.
Tillsätt grädden och hallonen som har mosats och rör om.
Förvara kallt tills tårtan ska monteras.
Chokladkolafyllning
Häll socker och vatten i en kastrull och koka på medelvärme. Låt sjuda på medelvärme tills sockret har löst upp sig. Öka värmen och koka utan att röra, låt koka tills det är bärnstensfärgad karamell.
Ta av från värmen och tillsätt grädde, vaniljextrakt och smör.
Sätt kastrullen på plattan igen så smöret kan smälta.
Nu är kolasåsen klar och nu ska man göra chokladkolafyllningen. Häll den varma kolasåsen över chokladen. Låt stå någon minut. Rör om tills det blir en chokladkolatryffel.
Häll blandningen i en köksmaskin och tillsätt vaniljextrakt. Vispa tills det blir ganska kallt.
Tillsätt smöret i omgångar. Vispa tills smörklumparna är borta.
Ställ in i kylen.
Karamelliserade blåbär
Lägg socker i en kastrull. Låt det bli bärnstensfärgat.
Lägg i ett blåbär i taget och plocka upp det med en gaffel. Låt rinna av så det blir en tråd som sticker ner.
Lägg på ett bakplåtspapper så länge.
Kristyr
Vispa ihop florsocker, äggvita, ättiksspriten och färgen till en jämn smet.
Montering
Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper.
Dela båda tårtbottnarna i tre lika stora delar. Blanda vatten med socker och dutta på bottnarna så att de blir saftiga.
Fyll lagret längst ner med chokladfyllning. Lägg på nästa botten och fyll med färskostfyllningen.
Strö på lite hallon och blåbär.
Lägg på sista bottnen av den stora tårtan och spackla med lite av chokladkola fyllningen.
Kavla ut marsipanen och lägg på tårtan.
Gör på samma sätt med den lilla tårtan som du gjorde med den stora tårtan.
Spritsa på kristyren på tårtan. Spritsa en liten prick i en cirkel och sätt fast de karamelliserade blåbären som en krona.