Kryddströmming

Kryddströmming
Foto: TV4

En rätt som är ett måste på varje sillbord!. Tänk på att den tar några dagar att förbereda.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 800 g strömming med ryggbenet kvar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl Ättiksprit
  • 0,5 dl salt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vitpepparkorn, stötta
  • 1 msk kryddpepparkorn, stötta
  • 10 st kryddnejlikor
  • 2 st lagerblad, smulade
  • 2-3 st gula lökar, skivade
  • dill och hackad rödlök till serveringen

Gör så här

  1. Blanda ättika och vatten. Slå över fisken och låt dra 12 timmar i kyl.
  2. Låt fisken rinna av. Blanda salt, socker, kryddor och lagerblad.
  3. Varva strömming, lök och kryddor i ett kärl. Ställ i kyl 3 dygn och tryck ner fisken i lagen varje dag. Lägg på ny lök och dill vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept