Kryddstarka grönsaker

Kryddstarka grönsaker
Foto: TV4

Den här grönsaksrätter kan du servera som vegetarisk varmrätt eller som tillbehör till kött. Väljer du att servera den som huvudrätt passar kokt hirs eller ris bra till.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g potatis av fast sort
  • 3 medelstora morötter
  • 400 g färsk broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 röd spansk peppar
  • 2-3 msk matolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar, morötterna i skivor och broccolin i små buketter. Koka först potatis och morötter i vatten i 10 minuter. Lägg i broccolin och koka 4 minuter till. Häll av vattnet.
  2. Skala och hacka lök och vtilök. Dela pepparfrukten på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Heta upp oljan till medelvärme i en panna. Fräs lök och vitlök i 3 minuter.
  3. Rör i pepparfrukt, gurkmeja, muskot, kanel, ingefära, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i kryddblandningen och låt det fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept