Kryddstarka grönsaker

Kryddstarka grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddstarka grönsaker

13 ingredienser

Den här grönsaksrätter kan du servera som vegetarisk varmrätt eller som tillbehör till kött. Väljer du att servera den som huvudrätt passar kokt hirs eller ris bra till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fast potatis
  • 3 morötter
  • 400 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5-1 röd spansk peppar
  • 2-3 msk matolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar, morötterna i skivor och broccolin i små buketter. Koka först potatis och morötter i vatten i 10 minuter. Lägg i broccolin och koka 4 minuter till. Häll av vattnet.
  2. Skala och hacka lök och vtilök. Dela pepparfrukten på längden, skrapa ut kärnorna och hacka den fint. Heta upp oljan till medelvärme i en panna. Fräs lök och vitlök i 3 minuter.
  3. Rör i pepparfrukt, gurkmeja, muskot, kanel, ingefära, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i kryddblandningen och låt det fräsa på svag värme i 3-4 minuter.