Kryddsotad kyckling i tortilla med avokadosalsa

POPULÄRT
koket.se
Kryddsotad kyckling i tortilla med avokadosalsa
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kryddsotad kyckling i tortilla med avokadosalsa

18 ingredienser

ca 45 m

Kryddig wrap med kyckling, rödkålssallad och en krämig avokadosalsa.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk koriander
  • olja

Avokadosalsa

  • 2 avokador
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 gul lök, riven
  • 1 kruka koriander, fint hackad
  • salt

Rödkål

  • 200 g rödkål, fint strimlad
  • 1 limefrukt, saften och skalet
  • 1 röd chilifrukt, fint skivad
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Krydda kycklingen på ena sida med alla kryddor.
  3. Stek den sidan i en stekpanna med lite olja, välj en stekpanna som får plats och kan vara i ugnen. När kycklingen fått färg och yta, vänd och ställ in i ugnen i 20-30 minuter tills den är genomstekt.
  4. Skär ner rödkålen i mindre bitar, blanda med limeskal och -saft, salt och socker. Pressa och blanda kålen så att sockret löser sig och kålen blir mjukare. Tillsätt fint skuren chili och låt vila.
  5. Riv både avokado och en halv lök, blanda med hackad koriander, olivolja och salt. Blanda runt.
  6. Ta ut kycklingen och skär den i små bitar.
  7. Ta ett tortillabröd, bred ut avokadoröra på brödet, fortsätt med lite kålsallad och kyckling. Toppa med mer avokadoröra och rulla ihop.