Kryddsmör - se & gör

10 m + 2 h
Kryddsmör - se & gör
Foto: TV4
10 m + 2 h

Du behöver

  • 4 klyftor vitlök
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 stor citron, rivet skal från
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 100 g pecorino
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna en medelvarm panna tills de är gyllenbruna. Hacka fint.
  2. Riv vitlöken fint och pecorino grovt, blanda med smör, pinjehack, citronskal och -saft samt salt och peppar efter smak.
  3. Klicka ut kryddsmöret på bakplåtspapper och rulla ihop till en tajt korv. Låt ligga i frysen i minst 2 timmar och ta ut i rumstemperatur 15 minuter innan det skärs upp och serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept