Kryddskinka med nejlika, timjan och dragon

Kryddskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddskinka med nejlika, timjan och dragon

6 ingredienser

Den här skinkan kan du naturligtvis servera året om, gärna med fina små sockerärtor, morötter eller andra primörer.

Ingredienser

portioner
  • 1 rimmad julskinka [3-4 kg]
  • 2 tsk nejlikor, hela
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Stöt kryddorna väl i mortel och blanda. Skär av svålen på skinkan och klappa in kryddblandningen.
  3. Slå in skinkan i ugnsfolie och lägg den i en ugnsform. Sätt i en köttermometer. Baka tills termometern visar 72-75 grader.