Kryddsill

2 dygn
2 dygn

Du behöver

  • 420 g inläggningssill (1 burk)
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 20 kryddpepparkorn
  • ca 1 msk rosépepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 1 stor gul lök

Gör så här

  1. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt. Låt sjuda i 2-3 minuter och häll sedan över lagen i en bunke för att svalna helt.
  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i mindre bitar. Skala löken och skiva den fint.
  3. Blanda kryddpeppar, rosépeppar, ingefära och nejlikor i en mortel och krossa kryddorna lite lätt.
  4. Varva rivna lagerblad med sill, lök och kryddblandning i en glasburk och häll till sist över den kalla lagen.
  5. Låt dra i 2 dygn i kylskåp innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept