Kryddpicklade äpplen

15 m
1 liter
Från Nyhetsmorgon

Här kan man krydda med vad man vill, rensa skafferiet på hela kryddor. Anisfrö, fänkålsfrö, korianderfrö, spiskumminfrö, stjärnanis, kanel, ingefära etc. Vill man kan man även varva äpplen med skivad lök och färsk ingefära i burken för att få en ”chutney-karaktär”. Servera de picklade äpplena till korv, stek, grytor, grillat kött eller kyckling! Se det som ett alternativ till chutney eller gelé.

3 september 2015
Visa mer
15 m
1 liter

Du behöver

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk spiskumminfrö
  • 1 tsk senapsfrö
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk salt
  • 7 svenska äpplen

Gör så här

  1. Koka ihop ättika, socker och vatten tillsammans med kryddorna.
  2. Klyfta äpplena och lägg tätt i en konservburk.
  3. Häll över den heta lagen. Sätt på locket och låt svalna. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept