Kryddoftande sojakyckling

Kryddoftande sojakyckling
Foto: TV4

Ett alternativ till butikens färdiggrillade kyckling. Vill du inte stycka kycklingen själv finns olika delar färska eller i frysen styckade och klara.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, drygt 1 kg
  • salt och peppar

Sky:

  • 0,5 dl vitt vin, torrt
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 0,5 dl hönsbuljong
  • 0,25 dl matolja
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk oregano
  • 2 tsk brun farin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i portionsbitar. Tag fram en ugnsform. Krydda kycklingdelarna lätt med salt och peppar och lägg dem i formen.
  2. Blanda alla ingredienserna till skyn och slå den över. Ställ formen mitt i ugnen och låt den steka 35-40 min.
  3. Ös den med jämna mellanrum med skyn. Servera med en god sallad och t ex inlagd gurka. Kokt ris eller potatis till för den som inte äter smalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept