Kryddmarinerad kalkon

Kryddmarinerad kalkon
Foto: TV4

I grundreceptet från Louisiana används ett hårt rökt och kryddat sidfläsk till den här rätten. Här har vi valt en mager kalkon i stället. Observera att du måste börja två dagar i förväg för att marinera köttet i kryddorna. Hittar du inte hickoryolja på butikens hyllor, så ersätt med en vanlig matolja lämplig för marinader.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g kalkonbröst
  • 4 msk hickoryolja
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk grovt salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 0,5 tsk krossad krydpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 lagerblad, fint strimlat
  • 300 g tagliatelle
  • 2 dl smaksatt crème fraiche
  • 1 dl rostade jordnötter

Gör så här

  1. Rosta chilipulver, paprikapulver, svartpeppar, kryddpeppar, kajenn, oregano, spiskummin, timjan och lagerblad i en torr stekpanna utan att bränna dem.
  2. Lägg kalkonbröstet i en marinad av hickoryolja, grovt salt och pressade vitlöksklyftor. Låt det ligga i en stekpåse i kylskåpet i 6 timmar och vänd då och då. Ta ut kalkonbröstet och rulla det i de rostade kryddorna. Lägg tillbaka det i stekpåsen och låt det ligga ytterligare 12 timmar.
  3. Stek kalkonbröstet i påsen i 150° ugn i ca 40 minuter. Låt svalna i påsen. Skär tunna skivor av kalkonköttet och servera med nykokt pasta, blandad med smaksatt crème fraiche. Strö över de rostade jordnötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept