Kryddkaka på gräddfil

Kryddkaka på gräddfil
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddkaka på gräddfil

10 ingredienser

Kryddor och gräddfil ger kakan fin smak med en aning syra. En klick lingongrädde är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 125 g smör, mjukt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2,5 dl gräddfil
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en avlång kakform.
  2. Rör smör och socker vitt. Blanda ned äggen ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem och vänd till sist ner gräddfilen.
  3. Slå smeten i formen och grädda kakan i nedre halvan av ugnen cirka 1 timme. Känn med en sticka, när den är torr är kakan klar.