Kryddkaka på gräddfil

Kryddkaka på gräddfil
Foto: TV4

Kryddor och gräddfil ger kakan fin smak med en aning syra. En klick lingongrädde är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 125 g smör, mjukt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2,5 dl gräddfil
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smöra och bröa en avlång kakform.
  2. Rör smör och socker vitt. Blanda ned äggen ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem och vänd till sist ner gräddfilen.
  3. Slå smeten i formen och grädda kakan i nedre halvan av ugnen cirka 1 timme. Känn med en sticka, när den är torr är kakan klar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept