Kryddig tomatsås

Kryddig tomatsås
Foto: TV4

Kryddig tomatsås som passar att servera till både varm och kalla rätter.

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk hela tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk basilika och persilja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk socker
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Värm upp lite olja eller smör i en kastrull. Tillsätt den hackade löken och vitlöken, fräs detta i några minuter utan att det tar färg.
  2. Sila av spadet från tomaterna, men spara spadet. Hacka tomaterna och blanda ned med löken. Rör ner tomatpurén och örterna. Fräs alltsammans några minuter och späd sedan med tomatspadet tills det blir en lagom tjock sås.
  3. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera såsen varm eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept