Kryddig skinkstek

Kryddig skinkstek
Foto: TV4
6

Du behöver

  • ca 1,5 kg skinkstek
  • 3 gula lökar, i klyftor
  • 3 äpplen, i klyftor

Till pensling:

  • 3 msk rapsolja
  • 1-2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk smulad rosmarin

Servera med:

  • ugnsbakad potatis
  • rödkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär skinkans feta sida i rutor. Lägg köttet på ett ark al-folie, eller använd stekpåse. Blanda ingredienserna till penslingen och använd ca hälften för att pensla köttet.
  2. Lägg löken runt köttet. Sätt i en köttermometer. Slå folien om så tätt som möjligt, eller knyt till stekpåsen enl. anvisningarna. Lägg köttet i en ugnsform.
  3. Stek i nedre halvan av ugnen cirka 1 timme. Öppna folien och lägg äpplena runtom. Pensla med resten av blandningen.
  4. Fortsätt steka tills termometern visar 75 – 77°.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept