Kryddig räkgryta

Kryddig räkgryta
Foto: TV4

En härlig, snabblagad efter jobbet-rätt. Vill du laga den på fem röda minuter använder du färdigskalade räkor. Annars får du räkna med den tid det tar att skala räkorna. Det brukar gå jämnt upp med tiden det tar för riset att koka. Servera räkgrytan med ris och rostat bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g oskalade räkor eller 300 g skalade
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tärnade färska paprikor
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kryddorna i oljan. Slå på tomaterna och chilisåsen. Låt puttra i 20 minuter.
  2. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra någon minut.
  3. Lägg i räkorna och låt dem bli genomvarma precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept