Kryddig myntachutney

Kryddig myntachutney
Foto: TV4

Färsk mynta finns numera i grönsaksdisken, vilket gör att vi har börjat upptäcka myntans goda smak och nyttighet. Här kryddar den en yoghurtbaserad chutney. Den här indiskinspirerande chutneyn passar bra till lamm, kyckling och vegetariska böngrytor. Eller varför inte pröva den till en svensk pytt i panna?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 knippa färsk mynta
  • 1-2 grön spansk peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Hacka myntabladen så att det blir 4 msk. Krossa eller finhacka chilin.
  2. Blanda yoghurt, mynta, chili och salt till en sås. Förvara den svalt, chutneyn håller upp till en vecka i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept