Kryddig lövbiff med majsplättar

koket.se
Kryddig lövbiff med majsplättar
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kryddig lövbiff med majsplättar

25 ingredienser

40 m

Kryddstekt lövbiff serveras med enkla majs- och potatisplättar samt en fräsch rödkålssallad med avokado och koriander.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Majsplättar

  • 140 g majskorn
  • 250 g potatis, skalad och rå
  • 1 ägg (stort)
  • 0,5 dl yoghurt
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 kruka koriander
  • salt
  • peppar

Lövbiff

  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

sallad

  • 300 g rödkål
  • 2 avokador
  • 1-2 limefrukter
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 rödlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med salladen. Strimla rödlök och rödlök fint och lägg i en skål. Tärna avokadon och lägg i salladen. Pressa över lime, tillsätt hackad koriander och olivolja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vänd runt ordentligt och smaka av. Låt stå tills resten av maten är klar.
  2. Riv potatisen på den grova delen av ett rivjärn och lägg i en bunke. Tillsätt avrunna majskorn, ägg, yoghurt, rismjöl, bakpulver, hackad koriander samt salt och nymalen svartpeppar. Blanda samman och klicka därefter ut smeten i en varm stekpanna med olja och smör. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor, det tar ca 2 minuter på varje sida, och lägg upp i en form.
  3. Hetta upp stekpannan tills den är rykande het. Krydda lövbiffarna med salt och svartpeppar samt
  4. paprikapulver, mortlad spiskummin och chiliflakes. Stek lövbiffarna i olja på ena sidan i ca 40 sekunder, vänd på dem och lägg i en klick smör och stek färdigt dem i ca 30 sekunder till. Servera genast tillsammans med majsplättar och rödkålssallad.