Kryddig lövbiff med majsplättar

40 m
4
Kryddig lövbiff med majsplättar
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kryddstekt lövbiff serveras med enkla majs- och potatisplättar samt en fräsch rödkålssallad med avokado och koriander.

4 maj 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Majsplättar

  • 140 g majskorn
  • 250 g skalad potatis, rå
  • 1 stort ägg
  • 0,5 dl yoghurt
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 kruka koriander
  • salt och peppar

Lövbiff

  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt och svarteppar
  • smör och olja till stekning

Sallad

  • 300 g rödkål
  • 2 avokado
  • 1-2 lime
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 rödlök
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med salladen. Strimla rödlök och rödlök fint och lägg i en skål. Tärna avokadon och lägg i salladen. Pressa över lime, tillsätt hackad koriander och olivolja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vänd runt ordentligt och smaka av. Låt stå tills resten av maten är klar.
  2. Riv potatisen på den grova delen av ett rivjärn och lägg i en bunke. Tillsätt avrunna majskorn, ägg, yoghurt, rismjöl, bakpulver, hackad koriander samt salt och nymalen svartpeppar. Blanda samman och klicka därefter ut smeten i en varm stekpanna med olja och smör. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor, det tar ca 2 minuter på varje sida, och lägg upp i en form.
  3. Hetta upp stekpannan tills den är rykande het. Krydda lövbiffarna med salt och svartpeppar samt paprikapulver, mortlad spiskummin och chiliflakes. Stek lövbiffarna i olja på ena sidan i ca 40 sekunder, vänd på dem och lägg i en klick smör och stek färdigt dem i ca 30 sekunder till. Servera genast tillsammans med majsplättar och rödkålssallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept