I samarbete med Kung Markatta

Kryddig linsgryta och stekpannebröd

30 m
4
Kung Markatta Kryddig linsgryta med stekpannebröd
Foto: Lina Abrahamsson
30 m
4

Du behöver

  • 1,5 msk Kung Markatta rapsolja
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 röd chili, finhackad och urkärnad
  • 3-4 cm ingefära, riven
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 burk Kung Markatta krossade tomater
  • 1 burk Kung Markatta kokosmjölk
  • 2 tärningar Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 3 dl Kung Markatta röda linser
  • 65 g färsk bladspenat

Stekpannebröd

  • 1 dl Kung Markatta mandelmjöl
  • 1 dl Kung Markatta vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk Kung Markatta rapsolja
  • 1 dl filmjölk

Gör så här

  1. Hetta upp rapsolja i en kastrull eller en stekpanna och fräs lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljongtärningar, låt koka upp.
  2. Lägg i linserna och låt grytan puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till brödet och platta ut till tre eller fyra bröd (beroende på storlek). Stek i torr stekpanna på medelvärme i några minuter på varje sida.
  4. Vänd i spenaten i grytan och servera direkt, tillsammans med stekpannebrödet.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta