Kryddig kycklingcurry

Kryddig kycklingcurry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kryddig kycklingcurry

13 ingredienser

Den här kycklingen är tillredd med den typiskt indiska kryddblandningen garam masala och flera andra mustiga kryddor. Rätten är en typisk curry i betydelsen kryddig gryta. Kokt ris smakar gott till. I Indien serveras kycklingen oftast med bara bröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingfilé, i 2 cm-kuber
  • 3 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön spansk peppar
  • ca 3-4 stjälkar färsk koriander
  • 3-4 kardemummakapslar, fröna (vita)
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk röd chilifrukt, malen
  • 4 cm färsk ingefära
  • 6 msk matolja
  • 1 tsk garam masala
  • 1,5 tsk salt
  • 2-3 msk vatten

Gör så här

  1. Hacka tomaterna fint. Finhacka chilifrukten. Hacka koriandern. Stöt kardemummafröna i mortel.
  2. Värm oljan till medelvärme i en stekpanna. Den är lagom varm om det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Lägg i tomater, kardemumma, gurkmeja, röd chili och ingefära. Fräs under omrörning 3-4 minuter på medelvärme. Pressa ner vitlök.
  3. Lägg i kyckling, garam masala och salt. Rör om och låt puttra sakta tills kycklingen är färdig, ca 15 minuter. Sätt till vatten, 1 msk i taget. Curryn ska vara torr men får inte brännas vid.
  4. Strö till sist över grön chili och färsk koriander och låt koka med någon minut. Smaka av och garnera eventuellt med tomatklyftor.