Kryddig korv med mos och kålsallad

40 m
4
Kryddig korv med mos och kålsallad
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Mos

  • 1000 g potatis
  • 200 g smör
  • 3 dl mjölk, varm
  • salt

Kryddig korv

  • 4 valfria kryddiga korvar

Pressgurka

  • 1 gurka, tunt skivad
  • 5 dl ättika 12 %
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Kålsallad

  • 0,5 huvud savoykål, tunt strimlat
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk skånsk senap
  • salt

Tillbehör

  • persilja
  • rödlök
  • rostad lök

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa potatisen, ha i smöret, varm mjölk och vispa till ett fluffigt mos, smaka av med salt.
  2. Blanda ättika, vatten och socker ordentligt så att allt socker löses upp. Ha sedan i den skivade gurkan.
  3. Stek korven på mediumvärme ca 10 min.
  4. Under tiden, hacka savoykål och blanda den med senap och crème fraiche, smaka av med salt.
  5. Servera och toppa allt med en blandning av hackad persilja, rödlök och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept