Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris

20 m
4
Kryddig fläskkarré med krämig potatissallad och grön sparris
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Kryddblandning

  • 1 msk senapskorn
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk fruktte
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 msk svartpeppar

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré
  • olja och smör, till stekning
  • salt

Krämig potatissallad

  • 600 g färskpotatis, kokt
  • 2 gula knipplökar, skivade
  • 1 ask ängssyra, grovhackad
  • 50 g babyspenat
  • 4 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Grön sparris

  • 10 gröna sparrisar
  • olivolja

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Kryddblandning
    Mixa allt i en kryddkvarn
  2. Fläskkarré
    Salta och krydda köttet. Stek i olja och smör cirka 3 minuter på varje sida på medelvärme. Låt vila innan servering.
  3. Krämig potatissallad
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Sparris
    Hyvla 2 sparrisar tunt med en potatisskalare. Lägg i kallt vatten.
  5. Skala ev resterande sparrisar. Koka snabbt i saltat vatten. Dressa upp med olivolja vid servering.
  6. Garnera med den råhyvlade sparrisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept