Kryddig couscous med merguez

koket.se
Kryddig couscous med merguez
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Kryddig couscous med merguez

14 ingredienser

25 m

Fluffig och kryddig couscous med torkad frukt och nötter. Servera med stekt merguez och enkel yoghurtsås. En perfekt vardagsmiddag!

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök (liten)
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk korianderfrö
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning (ekologisk)
  • 4 dl couscous
  • 4 merguez, korvar
  • 1 citron, zest och saft från
  • 0,5 dl torkad aprikos
  • 0,5 dl pinjenötter, rostade
  • 0,5 dl mynta, hackad
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 krm salt

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör i en tjockbottnad kastrull och häll sedan på koriander och spiskummin och låt kryddorna fräsa en halv minut.
  2. Häll ner vattnet i kastrullen, lägg i en buljongtärning och låt koka upp. Häll ner couscousen, rör om och sätt på ett lock. Låt dra i 10-15 minuter tills du har en fuktig men inte blöt couscous.
  3. Skär diagonala snitt i korven och stek den på medelhög temperatur i en stekpanna tills den är krispig i snittytorna.
  4. Tufsa couscousen luftig med en gaffel och blanda ner aprikos, nötter, citronzest och mynta.
  5. Pressa ner 1 msk citronsaft i yoghurten och smaksätt med 1-2 krm salt.
  6. Servera korven med den kryddiga couscousen och en klick syrlig yoghurt.