Kryddig chokladkaka med apelsin och mjölkchoklad

koket.se
Kryddig chokladkaka med apelsin och mjölkchoklad
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Kryddig chokladkaka med apelsin och mjölkchoklad

11 ingredienser

45 m + 3 h

Mjuk chokladkaka med mandelmassa spritsad med gudomlig apelsinchokladgrädde.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Choklad- och mandelkaka

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 165 g ägg [3 st]
  • 30 g äggula [2 st]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 4 g malen kanel
  • 2 g nejlika
  • 4 g kardemumma

Mjölkchokladchantilly

  • 500 g grädde [5 dl]
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 apelsin, zest (skal)

Gör så här

Choklad- och mandelkaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smöra och mjöla en rund form och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda samman mandelmassan med lite smör i taget till en slät massa.
  3. Blanda sedan i ett ägg i taget och äggulorna. Sist blandar du i kakao och kryddorna.
  4. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.

Mjölkchokladchantillyn

  1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
  2. Koka upp grädde tillsammans med apelsinzesten (rivet apelsinskal) och häll det över chokladen, mixa så att den blir slät och fin och plasta skålen noggrant.
  3. Låt svalna helt I kylen minst 2-3 timmar innan du vispar upp det som vanlig grädde och spritsar
  4. den på toppen av den svala kakan.