Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Kryddig chokladkaka med apelsin och mjölkchoklad

45 m + 3 h
10 - 12 bitar
Kryddig chokladkaka med apelsin och mjölkchoklad
Foto: TV4
Från Mitt kök

Mjuk chokladkaka med mandelmassa spritsad med gudomlig apelsinchokladgrädde.

25 november 2015
Visa mer
45 m + 3 h
10 - 12 bitar

Du behöver

Choklad- och mandelkaka

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 165 g ägg (3 st)
  • 30 g äggula (2 st)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 4 g kanel
  • 2 g nejlika
  • 4 g kardemumma

Mjölkchokladchantilly

  • 500 g grädde (5 dl)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 apelsin, zest (skal)

Gör så här

  1. Choklad- och mandelkaka
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smöra och mjöla en rund form och lägg bakplåtspapper i botten. Blanda samman mandelmassan med lite smör i taget till en slät massa.
  3. Blanda sedan i ett ägg i taget och äggulorna. Sist blandar du i kakao och kryddorna.
  4. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Mjölkchokladchantillyn
    Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
  6. Koka upp grädde tillsammans med apelsinzesten (rivet apelsinskal) och häll det över chokladen, mixa så att den blir slät och fin och plasta skålen noggrant.
  7. Låt svalna helt I kylen minst 2-3 timmar innan du vispar upp det som vanlig grädde och spritsar den på toppen av den svala kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept