Kryddgrillad lammbringa med chermoula

4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Grillad lammbring som blir helt otroligt mör eftersom du först försteker den på låg värme. Toppas med en kryddig, nordafrikansk sås.

6 juni 2015
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 1,5 kg lammbringa
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 1 liten bukett örter (rosmarin, timjan)
  • 1 l veteöl
  • 1 msk hel spiskummin
  • 1 msk hel fänkålsfrö
  • 1 msk hel torkad koriander
  • salt och nymald svartpeppar

Chermoula

  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 grön chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk mortlad spiskummin
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Lägg bringan i en gjutjärnsgryta tillsammans med vitlök, lök, örter och öl. Salta och sätt på locket.
  3. Låt stå inne i ugnen ca 5-6 timmar.
  4. Lyft upp ur spaden och låt rinna av.
  5. Mortla kryddorna och gnid in i köttet. Låt stå minst 30 minuter och grilla sedan på grillen så att fettet blir knaprigt och köttet får en fin yta.
  6. Servera köttet tillsammans med chermoula ringlad över.
  7. Chermoula
    Mixa alla ingredienser till en jämn sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept