Kryddad kål

Kryddad kål
Foto: TV4

Kryddad kål är lätt att variera. Byt ut övriga grönsaker efter tillgång och säsong! Gott som tillbehör till lamm- eller kycklingrätter.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan. Lägg i kålen, morötterna och paprikan. Krydda med salt, spiskummin och gurkmeja. Häll på vattnet och låt grytan koka upp.
  3. Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter. Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan. Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk. Servera grytan het.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept