Krustader med kycklinglever

Krustader med kycklinglever
Foto: TV4

En elegantare förrätt och perfekt på buffébordet. Men lägg inte fyllningen i krustaden förrän vid serveringstillfället, den mjuknar fort.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 12 st krustadformar
  • 300 g kycklinglever, fryst
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök, stor
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1-2 dl grädde, tjock
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Hacka kycklinglevern grovt medan den ännu är halvtinad och stek den med lite matfett i en panna. Krydda med salt och peppar. Tag upp den.
  2. Lägg i den finhackade löken och stek den guldgul. Hacka ansjovisfiléerna och rör ned dem i löken. Späd med ansjovisspadet.
  3. Lägg tillbaka kycklinglevern i pannan och späd med grädde. Låt röran småkoka tills den tjocknar.
  4. Ställ ut de sprödvärmda krustaderna på ett fat och fördela fyllningen i dem. Strö lite persilja över innan de serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept