Krustader med kycklingfyllning

Krustader med kycklingfyllning
Foto: TV4

Har man rester på kyckling är det här en elegant för- eller bufférätt. En salladsdressing med färska örter istället för stuvning gör den lite magrare.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 6-8 st krustader
  • 1 liten burk små morötter
  • persilja
  • smält matfett
  • Fyllning:
  • 100 g champinjoner, färska eller från burk
  • 1 liten burk sparrisknopp, ca 200g
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 tsk dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl burkspad

Gör så här

  1. Rensa kycklingköttet fritt från och ben och hacka det smått.
  2. Fräs den avrunna eller hackade svampen med matfett i en kastrull tills fukten dunstat. Pudra över mjölet, rör om och späd med grädde och spad från sparris. Krydda och småkoka stuvningen 10 min.
  3. Vänd ned kycklingköttet. Tag undan några sparrisknoppar för garnering, hacka resten och vänd ner i stuvningen. Fyll krustaderna med stuvningen. Garnera med hackad persilja, små morötter och sparrisknopp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept