Krusbärspaj med vispgrädde

Krusbärspaj med vispgrädde
Foto: TV4

Krusbärspaj låter lantligt och lite gammaldags, som något att minnas och längta efter. Den har en frisk syrlighet som passar bra efter en kraftig kötträtt. Det går bra att byta pajdegen mot mördeg.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg
  • 1 liter krusbär, sköljda och snoppade
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Häll mjölet i en matberedare och fördela smöret skuret i små kuber ovanpå. Kör ca 10 sekunder till en grynig massa. Tillsätt ägg och vattnet och kör tills degen precis gått ihop till en boll, ca 20 sekunder.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform med lös botten. Lägg i krusbären. Blanda socker och potatismjöl och fördela över bären.
  3. Grädda i 200° på nedersta falsen i 20-30 minuter. Servera pajen ljummen med löst vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept