Krusbärspaj

Krusbärspaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krusbärspaj

7 ingredienser

En klassisk smulpaj som kan serveras med vaniljkräm blandad med vispgrädde.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • ca 1 l snoppade krusbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 1-2 msk strösocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Mixa smör och mjöl till smulor, arbeta ihop degen med vatten. Vira in den i plastfolie och lägg den i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Lägg på bären. Blanda potatismjöl och socker och strö över. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter.