Krossad färskpotatis med ansjovis, grillad lök och kaviargrädde

25 m
4
25 m
4

Du behöver

  • 1 knippe sommarlök
  • 2 msk rapsolja
  • 4 färskpotatisar, nykokta
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kaviar, orökt
  • 1 burk anjovisfileer
  • kryddpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Dela löken och gnid in den med lite olja, strimla lite blast till garnering.
  2. Grilla löken på grillen eller i panna i ca 3 min, beroende på storlek men den får gärna var lite krispig.
  3. Vispa grädden och smaksätt med kaviar.
  4. Lägg upp potatisen på tallrikar och krossa den lite. Fördela den grillade löken och anjovisfileer vid potatisen. Toppa med kaviargrädde och den fint strimlade lökblasten.
  5. Avsluta med lite salt och kryddpeppar och gärna knäckebröd till det!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept