Till de klassiska småländska kroppkakorna brukar man servera lingonsylt och smält smör. Här har vi bytt ut sylten mot paprika och blandat gräslök i kroppkakorna.
Förbered helst potatisen dagen innan. Koka den, skala och pressa genom potatispress och låt kallna helt. Skala och finhacka löken och skär fläsket i små tärningar. Stek fläsk och lök tillsammans med kryddpeppar. Låt fyllningen kallna.
Blanda den pressade potatisen med uppvispat ägg, mjöl, salt och gräslök. Arbeta snabbt ihop till en deg, som formas till en tjock rulle. Skär den i 12 jämnstora bitar, som formas till bullar. Tryck ut en fördjupning i varje och lägg i ca 1 matsked fyllning. Forma till bullen igen.
Koka upp saltat vatten i en stor gryta. Lägg halva satsen åt gången i vattnet. Låt sjuda på inte alltför hög värme tills kroppkakorna flyter upp och sedan i ytterligare fem minuter.