Krondillstekt Hjälmargös med kantareller samt varm senaps- och tomatcrème

Krondillstekt Hjälmargös med kantareller samt varm senaps- och tomatcrème
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krondillstekt Hjälmargös med kantareller samt varm senaps- och tomatcrème

11 ingredienser

30 m

Stekt gös som serveras med smörstekta kantareller, gemsallad samt varm crème fraiche smaksatt med tomat och senap.

Maya Samuelssons dryckestips:

SYRLIG ÖL, BERLINER WEISSE
To Øl , nr 11468, Belgien

KRYDDAD SPRIT
O.P. Anderson Petronella, Nr 101, Sverige

Utö, Nr 19, Sverige

SHERRY
Tio Pepe Fino En Rama, Nr 95028, Spanien, Jerez

Ingredienser

portioner
  • 500 g gösfilé, gärna med skinnet kvar
  • 800 g kantareller, plockade och rena
  • 1 knippe knipplök, i klyftor
  • 2 gemsallad, plockade och sköljda
  • 1 knippe krondill, plocka topparna
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tomater
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stycka gösen i varsin bit eller 2, stek dem på skinnet tillsammans med dillstjälkarna. Ca 3 min på var sida beroende på tjocklek.
  2. Torrstek kantarellerna och tillsätt smör när vätskan kokat in, smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner sommarlöken.
  3. Värm crème fraiche och riv ner tomaten i crèmen. Smaksätt med senapen, värm försiktigt. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vänd ner salladen i kantarellerna, lägg upp och lägg gösen på sidan och servera med såsen. Avsluta med små dillkronor på toppen.