Krondillssoppa med kräftstjärtar

Krondillssoppa med kräftstjärtar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 liter mussel-/ fiskbuljong
  • 12-16 skalade kräftstjärtar
  • 1 knippa krondill
  • 50 g smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka alla topparna av krondillen. Spara de minsta till dekoration. Koka upp buljongen (använder du färska kräftstjärtar så låt dem koka i buljongen i 1 1/2 minut, inte mer).
  2. Mixa buljongen med dillkronorna och smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Lägg de varma havskräftstjärtarna på värmda tallrikar tillsamman med dilltopparna till dekoration. Slå den heta buljongmixen över och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept