Kronärtskockssallad

Kronärtskockssallad
Foto: TV4

Den här lilla förrätten blir alldeles utmärkt med kronärtskockshjärtan på burk. Dessa marineras över natten och tar smak av en härlig dressing med vitlök och citron.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 burkar kronärtkockshjärtan
  • sallatsblad, olika sorter
  • 1 tomat
  • Marinad:
  • 0,5 msk riven lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • en knippa persilja

Gör så här

  1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av väl i durkslag. Riv löken, pressa citronen och skala vitlöksklyftan. Blanda lök och citron och pressa ner vitlöken. Rör sedan ner oljan. Krydda med lite salt och nymalen peppar.
  2. Lägg de väl avrunna kronärtskockshjärtana i en skål, häll över marinaden, täck med folie och låt alltsammans stå i kylskåpet till nästa dag.
  3. Skölj sallaten och plocka isär bladen. Skär tomaten i klyftor. Hacka persiljan. Fördela sallatsblad och tomatklyftor på 6 assietter. Lägg de marinerade kronärtskockshjärtana ovanpå. Strö över persiljehacket.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept