Kronärtskocksbottnar med svampstuvning

Kronärtskocksbottnar med svampstuvning
Foto: TV4

En perfekt förrätt som kan förberedas i god tid för att sättas in i ugnen då gästerna installerar sig. Variera med kokta rotselleriskivor.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 burkar kronärtskocksbottnar, ca 12 st

Stuvning:

  • 400 g svamp
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • lite kinesisk soja
  • riven ost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Låt kronärtskocksbottnarna rinna av.
  2. Sätt ugnen på 225°. Hacka svamp, fräs dem med margarin i en kastrull. Pudra mjölet över. Späd med grädde och krydda. Koka ca 20 min.
  3. Fördela stuvningen i bottnarna.
  4. Strö på ost och gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept