Kronärtskocksbottnar med svampstuvning

Kronärtskocksbottnar med svampstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kronärtskocksbottnar med svampstuvning

9 ingredienser

En perfekt förrätt som kan förberedas i god tid för att sättas in i ugnen då gästerna installerar sig. Variera med kokta rotselleriskivor.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp kronärtskocksbottnar, ca 12 st

Stuvning:

  • 400 g svamp
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • kinesisk soja
  • ost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Låt kronärtskocksbottnarna rinna av.
  2. Sätt ugnen på 225°. Hacka svamp, fräs dem med margarin i en kastrull. Pudra mjölet över. Späd med grädde och krydda. Koka ca 20 min.
  3. Fördela stuvningen i bottnarna.
  4. Strö på ost och gratinera i övre delen av ugnen 10-15 minuter.