Vrid (el skär) av stjälkarna på skockorna och skölj dem. Koka upp vatten i en stor kastrull (el flera kastruller). Lägg i skockorna och ett lock på (kan behövas en tallrik på locket som tyngd). Koka i 30-50 minuter beroende på storlek - prova att dra loss ett blad, som ska lossna lätt när klart och smaka på “köttet” på nederdelen av bladet som ska vara mjukt. Häll av vattnet och låt skockorna rinna av upp och ner.
Citronsmör
Riv skalet (bara det gula på skalet ska med, det vita är beskt) och pressa saften ur citronen och blanda med det rumstempererade smöret. Smaksätt med salt och peppar. Klicka smöret i smörpapper och forma till rulle och lägg i kyl.
Dragonsmör
Finhacka schalottenlöken och blanda det rumstempererade smöret med löken, vinäger och dragon. Klicka smöret i smörpapper och forma till rulle och lägg i kyl.
Servering
Smörrullarna läggs upp på varsin tallrik. En skocka läggs upp på varje tallrik och gästerna får själva ta av de tre olika smörsorterna att doppa bladen i.